Kändisarnas tunga missbruk

4 min läsning

Av: Jonna Axelsson

Skippar drogerna helt

”Ångrar inte ens de värsta sakerna”

”Heroes”-skådisen missbrukade både alkohol och opiater innan hon valde att göra en radikal livsförändring. I en intervju med People berättade HAYDEN PANETTIERE, 34, för två år sedan att hon behövde stöta på många motgångar innan hon till slut landade rätt.

– Jag ångrar inte ens de värsta sakerna jag gjort. Jag känner mig otroligt lyckad. Jag har fått en andra chans i livet, säger hon till tidningen.

”American Pie”-stjärnan kämpade i flera år

Det skulle ta JASON BIGGS, 45, flera år att bli nykter och ren. 2018 la han upp ett inlägg på Instagram där han stolt berättade om sin resa.

– Sånt här är inte enkelt. Men efter ett par återfall har jag äntligen klarat ett år. Det finns hjälp att få, vi klarar det här, skrev han då.

”Hade jag kul kunde jag inte kontrollera mitt drickande”

”Florence and the Machine”-
sångerskan valde att sluta dricka alkohol helt 2012.

FLORENCE WELCH, 37, menar att det är det bästa hon gjort.

– Om jag hade kul när jag drack kunde jag inte kontrollera det. Och om jag kontrollerade mitt drickande hade jag inte kul. Det fick mig att vakna, har hon berättat i podcasten ”The Way we are”.

VAR NÄRA ATT DÖ I EN ÖVERDOS

2018 tog DEMI LOVATO, 31, en överdos som var nära att kosta henne livet. Därefter valde hon att bli ”California sober”, vilket är när man inte dricker alkohol men tillåter sig själv att röka gräs. Tre år efter överdosen fick det vara nog. Demi bestämde sig för att bli helt nykter och ren.

– Jag ville skriva mitt bästa album, som verkligen beskriver vem jag är. Och det bästa sättet att göra det på är genom att vara helt nykter, sa hon i ”The Tonight show”.

Komikern slog sig blodig på fyllan

I komediserien ”Huset fullt” bjöd han tittarna på många skratt men bakom kamerorna har livet inte alltid varit så roligt för DAVE COULIER, 64. – När jag drack var jag festens höjdpunkt. Jag fick folk att ramla ihop av skratt. Den här gången var det istället jag som ramlade, skriver han intill en blodig bild på sig själv på Instagram. Det var i berusat tillstånd som Dave föll i en stentrappa. Han har nu varit nykter i över fyra år!

Hittades medvetslös av 9-åriga dottern

Är det någon som kan det här med nykterhet är det SAMUEL L. JACKSON, 75. 1991 slutade han med droger helt ef


Denna artikel är publicerad i...

Liknande artiklar

Liknande artiklar