”min tillgång var att jag kunde vara lite knäpp”

7 min läsning

Hon har varit relativt okänd för den svenska publiken, trots en gedigen karriär i Hollywood där hon spelat mot stjärnor som Tom Cruise och Ben Stiller. Men om en vecka kommer svenska Malin Åkerman att stå på scenen i Malmö för att leda en av de största tv-händelserna i år – Eurovision. Här gör Söndags reporter Åsa Görnerup några nedslag i Malins liv.

TEXT: ÅSA GÖRNERUP

Sveriges Hollywoodstjärna Malin Åkerman, 45, ska leda Eurovision Song Contest lördag 11 maj

Från Hollywood till Eurovision.Malin Åkerman fyller 46 den 12 maj. Kvällen innan ska hon leda internationella jätteshowen Eurovision Song Contest från Malmö.
FOTO: ADM IHSE/TT

UPPVÄXTEN I TORONTO:”Jag var den roliga, lite töntiga tjejen”

När Malin var två år flyttade hennes svenska föräldrar till Kanada. De skildes när Malin var sex och hennes pappa flyttade tillbaka till Sverige. Malin växte upp med sin mamma i Toronto. Hennes mamma har öppet berättat om att hon periodvis kämpade med depressioner.

– Mamma var ofta deprimerad, men då var mental hälsa tabubelagt. För mig har det varit en resa att kunna prata om det. När jag växte upp fattade jag inte riktigt vad en depression var, vad mamma gick igenom. Som tonåring håller man sig undan och tänker att det är ingenting man kan göra något åt. När mamma och jag började prata om det och jag kunde dela det med andra, såg jag att andra går igenom samma sak, säger hon i en tidigare intervju för Expressen.

Som barn var Malin blyg och visste inte riktigt vad hon skulle säga, berättar hon vidare i intervjun.

– Min bästa tillgång var att jag kunde vara lite ”dorky and silly”, lite knäpp. Det fick folk att skratta och gjorde att jag fick hänga med lite i utkanten. Även om ingen kände mig direkt, var jag ändå den där roliga, lite töntiga tjejen. Det var min ”comfort zone”.

I tonåren hängde Malin oftast med killkompisar, då hon inte vågade vara med tjejerna som hon tyckte var coola och läskiga.

– Med killarna fick jag vara lite ”goofy” (fånig, reds anm.) och en av grabbarna.

När hon så småningom blev kär i någon kille, blev hon mer självmedveten och beskriver att hon förlorade sig själv lite när hon försökte vara rätt i en partners ögon.

– Genom film och skådespeleri fick jag bli fri igen. Jag kunde kliva utanför mig själv och vara vem som helst. Att jag redan skämt ut mig själv i verkliga livet gjorde det lätt att

Denna artikel är publicerad i...

Liknande artiklar

Liknande artiklar